Hypnotherapie: hypnose als hulpmiddel

Hypnose is een hulpmiddel die bij elke vorm van therapie gebruikt kan worden. Het doel van hypnose bij een therapie is dat je in een opperste staat van concentratie en ontspanning raakt. Op het moment dat je in hypnose bent, heb jij een verhoogde focus van je brein, een verhoogde ontspanning van je lichaam en een verhoogde gevoeligheid voor suggesties.

In deze hypnotische staat heb je toegang tot je onderbewustzijn, waar onder andere je gevoelens, je emoties, je gewoonten en je overtuigingen liggen. Hierdoor kun je een verandering in gang zetten of een oplossing vinden, zodat jouw gewenste resultaat wordt bereikt. Vaak begrijp je rationeel je gedrag wel, maar op emotioneel niveau blijf je hetzelfde reageren en verandert er niets. Met hypnotherapie pak je de klachten op emotioneel niveau aan, waardoor er wezenlijk iets in de beleving zal veranderen en je de klacht of het probleem wel kunt aanpakken.

Samengevat
Je maakt contact met je onbewuste om je klachten of problemen beter te begrijpen of op te lossen. Ik, als hypnotherapeut, begeleid je in het proces van hypnose, zodat jij in de juiste staat komt, waarin veranderingen kunnen plaatsvinden.

Hoe voelt het als ik in hypnose ben?

Hypnose is een aangename, diepe ontspanning, waarbij je sterk op jezelf geconcentreerd bent en je aandacht naar binnen is gericht. Het is te vergelijken met dagdromen, of zo verdiept zijn in een goed boek of een prachtige film, dat je je even niet bewust bent van je omgeving.

Ik heb echt het gevoel, dat je met alle aandacht naar mij hebt geluisterd. Dat is iets wat ik juist vaak mis. Ik heb veel en open gepraat.

Amber

Ik voelde me op mijn gemak bij jou. Je luisterde met aandacht naar mij. Ik kon mezelf zijn.

Irene

Ik zag dat je echt luisterde en goed bij mij aansloot. Ik voelde me enorm gehoord.

Nikki

Ik ben nog nooit zo open geweest tegen iemand. Je gaf mij vertrouwen en veiligheid, zodat ik me zo open had gesteld. Ik vond je heel rustig over komen en je stelde de goede vragen, die me tot nadenken hebben gezet.

Marjan

Je straalde een enorme rust uit en je luisterde heel aandachtig

Jeroen

Waarbij kan hypnotherapie ingezet worden?

Hypnotherapie kan uitkomst bieden bij een aantal verschillende klachten, die geheel of gedeeltelijk zullen afnemen, bijvoorbeeld:

 • angsten, fobieën
 • burn-out
 • depressieve gevoelens
 • emotionele uitbarstingen
 • stress
 • verslavingen
 • geen zelfvertrouwen.

Daarnaast kan hypnotherapie ook toegepast worden bij:

 • levensvragen
 • nieuwe inzichten ontdekken
 • innerlijke strijd oplossen.

Goed om te weten!

Voorwaarden voor een succesvolle hypnosesessie:

 1. je moet 100% van het probleem af willen, geen 95%
 2. je moet bereid zijn om alle aanwijzingen en suggesties van mij op te volgen en te accepteren
 3. je moet vertrouwen hebben.
Yvonne Keyzer en Martijn Groenendal

Met Martijn Groenendal, trainer en meesterhypnotiseur

Ervaring van Marianne

“Tijdens de sessie Hypnotherapie met Yvonne heb ik kunnen ervaren dat werkelijk heel veel problemen voortkomen uit je jeugd. Opgeslagen emoties en
pijnen in het lichaam zijn uit het verleden. Je denkt onder hypnose te gaan en dat je totaal weg van de wereld bent, maar dat gaat stapje voor stapje. Ik was me de hele sessie totaal bewust van mijn omgeving.  Je raakt in een diepe totale ontspanning.

Na een rustig gesprek, met mijn ogen dicht, reizen we samen af naar mijn onderbewustzijn. We dringen door tot mijn onzekerheid en angsten en
langzaamaan zak ik diep weg in stilte en kom ik tot mijn ware gevoel. Een mooie kleur stroomt door mijn lichaam van top tot teen.
Als ik m’n ogen weer open voel ik een zee van rust en vrede.

De rust en warmte die Yvonne uitstraalt tijdens de hele sessie, geven je het vermogen om de kracht weer bij jezelf te hervinden.”

Contact

Heb je een vraag of wil je een gratis telefonisch oriëntatiegesprek?

Bel Yvonne: 06-48467636.

Mail Yvonne: mail@yvonnekeyzer.nl

Bel mij!
Plan meteen een afspraak
Schrijf een review